2014. már 31.

Ismèt a fedélzeten!!!

írta: Solara
Ismèt a fedélzeten!!!

Első nap a La Pergola-ban

A reggeli kávé után átsétáltunk a nevéhez hűen kiwivel ês szőlővel futtatott Pergola alatt lévő kis vendéglőbe, ahol Emanuele a chef tanít majd bennünket. A település méreteihez képest (mert aligha lehet városnak nevezni) a vendéglő nagyszerű, bárhova be illene felszereltsége, választéka és lehetőségei ismeretében. Bár turisták nem nagyon látogatják, mert ritkán tévednek erre, legfeljebb nyáron, a helybelieknek is maximumot kell nyújtani, amit hiánytalanul meg is tesznek, mind a chef főnök, mind a kiszolgáló személyzet. Első este kipróbáltuk, megismerkedtünk és el voltunk ragadtatva. Ma az első napon 'primi'-ket, ami általában tésztát jelent készítünk. Felvettük a szép egyen-kötényünket, megragadtuk, a fakanalat, a kamerát és a fényképezőgépet és hozzákezdtünk. Hatféle tésztát készítünk. Mindnek alapja a jó minőségű olívaolaj, a hagyma és a csípős peperoncino. Az összes tésztának jellemzője a gyorsaság és egyszerűség. Általában amíg a tészta megfő az idő alatt a szósz is elkészül.  

image.jpg Mind a hat szószt elkészítettük, majd kifőztük a tésztát és kóstoltunk.  Egy helyi fehér borral, a PASSERINA-val kísértük ebédünket.  Számunkra a legérdekesebb a 'fusilli con broccoli e baccalà' volt. ( a baccalá sózott, szárított tőke hal, amit visszaáztatnak felhasználás előtt). Mindet végigkóstoltuk és szerettük. Mindent el tudnunk otthon is készíteni egy kis bevásárlás után. 

image_1.jpgPasta alla carbonara

carbonara.jpg

Pasta all'amatriciana

image_2.jpg

Fusilli con broccoli e baccalà

image_4.jpg

Pasta e fagioli. 

 

Szólj hozzá