Ismèt a fedélzeten!!!
Első nap a La Pergola-ban
A reggeli kávé után átsétáltunk a nevéhez hűen kiwivel ês szőlővel futtatott Pergola alatt lévő kis vendéglőbe, ahol Emanuele a chef tanít majd bennünket. A település méreteihez képest (mert aligha lehet városnak nevezni) a vendéglő nagyszerű, bárhova be illene felszereltsége, választéka és lehetőségei ismeretében. Bár turisták nem nagyon látogatják, mert ritkán tévednek erre, legfeljebb nyáron, a helybelieknek is maximumot kell nyújtani, amit hiánytalanul meg is tesznek, mind a chef főnök, mind a kiszolgáló személyzet. Első este kipróbáltuk, megismerkedtünk és el voltunk ragadtatva. Ma az első napon 'primi'-ket, ami általában tésztát jelent készítünk. Felvettük a szép egyen-kötényünket, megragadtuk, a fakanalat, a kamerát és a fényképezőgépet és hozzákezdtünk. Hatféle tésztát készítünk. Mindnek alapja a jó minőségű olívaolaj, a hagyma és a csípős peperoncino. Az összes tésztának jellemzője a gyorsaság és egyszerűség. Általában amíg a tészta megfő az idő alatt a szósz is elkészül.
Mind a hat szószt elkészítettük, majd kifőztük a tésztát és kóstoltunk. Egy helyi fehér borral, a PASSERINA-val kísértük ebédünket. Számunkra a legérdekesebb a 'fusilli con broccoli e baccalà' volt. ( a baccalá sózott, szárított tőke hal, amit visszaáztatnak felhasználás előtt). Mindet végigkóstoltuk és szerettük. Mindent el tudnunk otthon is készíteni egy kis bevásárlás után.
Pasta alla carbonara
Pasta all'amatriciana
Fusilli con broccoli e baccalà
Pasta e fagioli.