2015. máj 31.

Tour de Serpenyő 2015 - Giro 21. etap - Salsa verde

írta: Solara
Tour de Serpenyő 2015 - Giro 21. etap  - Salsa verde

Utolsó nap, elköszönünk Olaszországtól. Az idén is izgalmas és szép verseny volt.   Azt utolsó etapon hagyományosan nem történik semmi ami az összetett sorrendjét befolyásolná. Contador megőrizte összetettben az első helyét, Aru a második, aki a 20. szakaszon első helyezett lett. Várhatóan az élen már nem lesz változás a sorrendben, de azért ne kiabáljuk el....

Torinóból indul az utolsó napon a mezőny és Milánóban van a befutó. Ezúttal egy klasszikus piemonti receptet hoztam. 

Hozzávalók: 

- 2 csokor petrezselyemzöld

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 főtt tojás sárgája

- 2 szelet olaj alatt eltett szardella, lecsepegtetve ésszálkátalanítva

- 10 db só alatt eltett kapribogyó lemosva a sótól

- 100g zsemlemorsza

- 2 pohár extraszüz olivaolaj

- 1/2 pohár borecet

- só izlés szerint

 A hozzávalókat a zöldségaprítóban pépesre aprítjuk, kis adagokban adva hozzá az olajat és a borecetet. Ha kevésbé  folyékony, sürübb szószt szeretnénk kapni, kevesebb olajat és ecetet adjunk hozzá. Tálalás előtt tegyük néhány órára hütőbe, mielőtt a vékonyra szelt főtt  húsokkal vagy főtt marhanyelvvel szerviroznánk.  

 image_54.jpg

Szólj hozzá