2015. sze 09.

Tour de Serpenyő Vuelta 2015. 17. etap ) - Patatas a la importancia (spanyol burgonygratin)

írta: Solara
Tour de Serpenyő Vuelta 2015. 17. etap ) - Patatas a la importancia (spanyol burgonygratin)

A keddi szünnap után, szerdán Burgos környékén 38,7 kilométeres egyéni időfutam vár a mezőnyre. Személyes kedvencem Fabio Aru 1 másodperc hátránnyal áll összetettben a második helyen.  Rafael Majka szorosan a nyomában. Hajrá fiúk!

Burgos  jó állapotban fennmaradt középkori város Castilla y Leon tartományban. Híres 13. században épült gótikus  katedrálisáról amely az UNESCO világörökség része, az El Camino de Santiago egyik fontos állomása.

Egy spanyolország szerte népszerű és egyszerű ősi receptet hoztam ma.

Patatas a la importancia -

Hozzávalók (4 személyre)
◾6 közepes burgonya
◾2 gerezd fokhagyma
◾egy csokor petrezselyemzöld
◾liszt
◾2 tojás
◾Extraszűz olivaolaj  (a burgonya megpirítására)
◾500g víz vagy húsleves
◾1 csésze csirkehúsleves (opcionális, ha víz helyett húslevest szeretnénk használni)

Kidolgozás
1.Hámozzuk meg  a burgonyát és szeletelteljúk körülbelül 1,5 cm szeletekre
2 Forgassuk meg burgonyát lisztben, majd a felvert tojásban.
3.Süssüka  burgonyát egy serpenyőben forró olajban aranyszínűre
4. Miután megpirítottuk a burgonyát, távolítsuk el az olajat a sütéshez használt olajat a serpenyőből.
5. Ugyanebben serpenyőben tegyünk egy kis olajat, a zúzott fokhagymát és a felaprított  petrezselyemzöldet meg  egy teáskanál lisztet és enyhén pirítsuk meg.
6.Tegyük vissza a  burgonyát a serpenyőbe és öntsük rá húsleves vagy vizet, hogy ellepje, (víz alkalmazása esetén adjunk hozzá ízlé szerint sót)
7.Ezután főzzük a burgonyát puhára közepes lángon, amíg a fogpiszkáló könnyen átmegy rajta (15-20 perc).
Tálaljuk forrón, a végén frissen vágott petrezselyemmel megszórva.
image_72.jpg

Holnap Égigérő Paszúly oldalán keressétek az új receptet még mindig Castilla y Leon-ból. Ezennel  én búcsúzom az idei év Tour de Serpenyű programjától. Idén is nagy kaland volt számomra az új recepteket kipróbálni.  Same Time, Next Year!

Szólj hozzá

olívaolaj spanyol konyha tour de serpenyő