2012. feb 21.

Caffè Roen - egy pillanat illata

írta: Solara
Caffè Roen - egy pillanat illata

Tegnap a régi idők kávéjáról, kávéházáról írtam. Most gasztro túránk egy újabb tervezett állomásáról tervezgetek, ami a jelen kor aktuális kávézási szokásait, ízlését igyekszik kielégíteni. Affiban található a Bendinelli cég, ahová utolsó előtti napon tervezzük érkezni. A hosszú túra finisében, a "megterhelő és komoly erőforrásokat igénylő" Vinitaly-nap előtt, szükség van egy kis erőgyűjtésre. :-) Nagyon kedvesen fogadták látogatási szándékunkat,  mi pedig ennek roppant örülünk. Elképzelni nem tudom, milyen lehet egy kávépörkölő üzem belülről! Ami fontos, nagyon kell majd sietni, mert több mint 500km utat kell aznap megtennünk. Mindenesetre komoly előtanulmányokat folytatok a kávéról, hogy legalább kérdezni tudjak okosan. Ebben a Kávékorzó Független Kávémagazin nagy segítséget jelent, ők mindet tudnak a kávéról, amit tudni érdemes.

A Bendinelliről annyit tudunk, hogy jelen van Magyarországon. Sikerei: 2006-ban a Caffe Roen Extra Bar kapja az aranyérmet az első alkalommal megrendezett a Nemzetközi Kávé Kóstolón Brescia-ban, majd a második megrendezés alkalmával 2008-ban az aranyérem tulajdonosa szintén a család tagja, az Espresso Bendinelli 100% Arabica. Azt hogy a minőség azóta is ugyanilyen kimagasló-e, azt majd személyesen ellenőrizzük.  :-) 

Képzelem milyen illat lehet bent az üzemben. Egyszer elmentünk autóval a Pellini pörkölője mellett, és már úgy is olyan intenzíven érezhető volt a kávé, mintha egy frissen őrölt kávékupac tetején ültem volna.

Ha már szó esett a Vinitaly-ról ma is, azt még el kell mondanom, hogy az Agrifood szekcióban egy rendkívül látványos dologra készülnek, több mint 30 féle kávét kóstoltatnak meg 8.000 szenvedélyes kóstolót várnak a közönségből. Naná, hogy megyünk! Ezt nem lehet kihagyni! Amikor megjövünk, akkor pedig mindent elmesélünk majd részletesen! :-) 

Szólj hozzá

kávé vinitaly