2012. már 21.

Ötödik nap - képes beszámoló

írta: Solara
Ötödik nap - képes beszámoló

Továbbra is a tervek szerint haladtunk, és a mai napot 24 óra alatt tudnám elmesélni, hogy ne maradjon ki semmi, de a fizikai erővel takarékoskodni kell, mert holnap is rengeteg kaland vár, ezért most egy képes beszámolóban osztom meg az élményeket, és a recepteket majd amikor hazaérünk, nyugalomban feltöltöm.

Első napirendi pont a főzőlecke volt egy 18. századi rezidenciában,  a Villa Cicchi-ben. Ma először ismét a töltött tészták kerültek a terítékre, ravioli, canelloni, sachetti és agnolotti.
 
 
Gyúrunk vazze...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az eredmény látványos
 
Sachettini paradicsomszószban, canelloni vargányás mártásban, agnelotti tökvirágos-sáfrányosan, és a sütésre kész torta.
Majd megismerkedtünk egy ínyencséggel, a töltött, rántott olajbogyóval, ami tulajdonképpen egy helyi előétel, húsos töltelék van benne, szokásos panírba csomagolva forró olajban kisütve. Nagyon finom. Eddig csupa olyan dolgot csináltunk, amit biztosan ki fogunk otthon is próbálni.
 
Végül pedig crostata alla marmelata di fragole zárta sort, desszertként.
Levezetésként pedig körbesétáltunk a villában, ami egy igazi elvarázsolt kastély, minden szobának története van, és a legjobb, a ház kincstára, a pince. 150 éves Mosto cotto hordók állnak halomban, kolbászok és sonkák lógnak a mennyezetről, szóval maga a mennyország.  
És végül a csapat, élmény volt velük főzni, csupa szív vidém emberek.
Mindezt egy könnyű séta követte Ascoliban tour-operatorunk társaságában, majd hazajöttünk, de ekkorra már be is esteledett.
 
Szólj hozzá