Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2014. feb 17.

Montelanico

írta: Solara
Montelanico

Hosszas levelezgetés után majdnem biztosnak tűnik, hogy megtaláltuk az idei célt. Montelanico-nak hívják a városkát, alig több mint 2000 lakosa van. motelanico.jpg 

Ami az ediggi előzetesből a  legvonzóbb, hogy leendő házigazdánk felkínálta fakultatív programlehetőségként, hogy az antik római konyhával megismertet, illetve hogy egyszer elmehetünk vele mezei füveket gyűjteni, amiket ők elkészítenek és elfogyasztanak. Ez nagyon izgalmasan hangzik. Egyszer régen egy padovai barátnőmnél vendégeskedtem és nagyon bizalmatlanné váltam az olasz konyhával kapcsolatban. Itt hallottam legelőször, hogy a zsenge pitypang (itt úgy hívták pisacane, ami elég rosszul hangzott) egy nagyon fincsi tavaszi csemege ezen a környéken. Számomra egyetlen dologra ...

Tovább Szólj hozzá

2014. feb 11.

Gasztro-túra v8.0 -Lazio

írta: Solara
Gasztro-túra v8.0 -Lazio

Március végén ismét útra kelünk, úti célunk Lazio. Valahol Róma közelében egy kedves kis falu. Mi így álmodtuk meg. A feladat nem kisebb, mint vakon találni egy chefet, aki hajlandó beengedni a konyhájába és beavatni a titkaiba. Sokan ígértek segítséget, de valahogy nem az igazi volt egyik jelentkező sem. Vagy Róma központjában volt, vagy olyan tandíjat kért, hogy abból 2 szemesztert elvégzünk valami komolyabb vendéglátós egyetemen, vagy nem Lazio tartományában volt a székhelye.... több tucat e-mail megírása után 3 versenyző maradt, akik jó helyen vannak, van szálláslehetőség, kifizethető árat kérnek a tanfolyamért. A következő napokban kell megérkezni a menüajánlatoknak, ez alapján véglegesítjük döntésünket. Megterveztük ...

Tovább Szólj hozzá

utazás gasztronómia