Polenta ès gnocchi
Két hétköznapi étel, amit nem is könnyű jól elkészíteni. A ragukkal kezdünk, de mellette már fő a krumpli héjjàban a gnocchinak. A polentához egy húsos-kolbász ős raguval készül! de ez nem az a kolbász! amit mi otthon használunk! hanem egy sóval! borral és finocchióval ízesített darált hús. Indítunk az alappal (soffritto - olívaolaj, hagyma, sárgarépa és zeller apróra vágva) beleforgatjuk a húsokat, majd egy kis borral ízesítjük és a jön a paradicsompüré.
A polenta készítése egyáltalán nem könnyű munka, de kis segítséggel megbirkózunk a feladattal, mert ma rajta van a vendéglő étlapján.
A siker nem marad el, a vendégek akik mi főztünk ezt ették, megtapsolták, miután a chef megsúgta, hogy mi készítettük.
A gnocchi készítse is igényel némi hozzáértése, kezdve a krumpli fajtájától a megfelelő durumliszt kiválasztásáig. A hozzá készített ragu a szokásos alappal indul, amihez csirkemáj, szív és zúzza kerül vörösbort áll és paradicsommal.
Utoljára készítjük az előételként amit azonnal el is fogyasztunk. Ez egy articsóka júdeai módra, amit tiszta olívaolajban sütünk ki, és sózzuk, borsozzuk. Látványnak sem utolsó a puha szártól a ropogós levélkékig.
A mai nap bónuszként egy vargányás-articsókás széles metélt volt, ami pillanatok alatt elkészült valaki másnak, de nem hagyhatjuk ki mi sem.