2014. ápr 04.

Polenta ès gnocchi

írta: Solara
Polenta ès gnocchi

Két hétköznapi étel, amit nem is könnyű jól elkészíteni. A ragukkal  kezdünk, de mellette már fő a krumpli héjjàban a gnocchinak. A polentához egy húsos-kolbász ős raguval készül! de ez nem az a kolbász! amit mi otthon használunk! hanem egy sóval! borral és finocchióval ízesített darált hús. Indítunk az alappal (soffritto - olívaolaj, hagyma, sárgarépa és zeller apróra vágva) beleforgatjuk a húsokat, majd egy kis borral ízesítjük és a jön a paradicsompüré. 

image_15.jpgA polenta készítése egyáltalán nem könnyű munka, de kis segítséggel megbirkózunk a feladattal, mert ma rajta van a vendéglő étlapján. 

image_16.jpgA siker nem marad el, a vendégek akik mi főztünk ezt ették, megtapsolták, miután a chef megsúgta, hogy mi készítettük. 

A gnocchi készítse is igényel némi hozzáértése, kezdve a krumpli fajtájától a megfelelő durumliszt  kiválasztásáig. A hozzá készített ragu a szokásos alappal indul, amihez csirkemáj, szív és zúzza kerül vörösbort áll és paradicsommal. 

image_17.jpg

Utoljára készítjük az előételként amit azonnal el is fogyasztunk. Ez egy articsóka júdeai módra, amit tiszta olívaolajban sütünk ki, és sózzuk, borsozzuk. Látványnak sem utolsó a puha szártól a ropogós levélkékig. 

image_19.jpg

A mai nap bónuszként egy vargányás-articsókás széles metélt volt, ami pillanatok alatt elkészült valaki másnak, de nem hagyhatjuk ki mi sem. 

 fotó.JPG

 

Szólj hozzá