Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2014. júl 19.

Tour de serpenyő 2014. 14. szakasz - Tarte à l'abricot sur pâte à l'huile d'olive et lavande

írta: Solara
Tour de serpenyő 2014. 14. szakasz -  Tarte à l'abricot sur pâte à l'huile d'olive et lavande

Pénteki nap győztese Nibali. :-)  A  messinai "Cápa" ismét tett egy lépést a győzelem felé...  A Euronews ezt írta: "Óriási hőség gyötörte meg a versenyzőket a Francia-Alpokban, de Vincenzo Nibali dacolt az időjárási körülményekkel, és megnyerte a Tour de France 13. szakaszát, amely hegyi befutóval zárult Chamrousse-ban. Nibali-t a záró, kiemelt kategóriás hegyen megpróbálta támadni a spanyol Alejandro Valverde, de az olasz visszaverte a támadási kísérleteket, sőt ritmust váltott."

A mai napon tovább haladnak, Grenoble a start helye, komoly hagyományai vannak a kerékpározásnak, gyakran szerepel a Tour de France térképén. 177km és 2000m szintkülönbség megtétele után Risoul városába érkeznek, Ma kedvenc versenyzőm SÁRGA ...

Tovább Szólj hozzá

2014. júl 13.

Tour de serpenyő 2014. 9. szakasz - Pankoufles aux herbes

írta: Solara
Tour de serpenyő 2014. 9. szakasz - Pankoufles aux herbes

Tegnap a A Vogézekbe érkezett a 2014-es Tour de France mezőnye. Nem volt könnyű napjuk, az eső még ma is velük volt. Contador 3 másodpercet javított a Nibali és közte lévő különbségen. A velo.hu írta: "A főmezőnyben az emelkedőkön Alberto Contador csapata a Tinkoff Saxo hatalmas iramot diktált, aminek köszönhetően az utolsó kaptató lábánál már csak a legerősebbek maradtak együtt. Kadri kivételével az esélyesek az összes korábbi szökevényt bedarálták. Nem volt vissza két kilométer, amikor Contador ritmust váltott. Vele csak Nibali tudta a lépést tartani, illetve pár másodperc hátrányban Richie Porte kapaszkodott mögöttük."  Kíváncsian várom a futamot, én Nibalinak szurkolok.

A mai napon Gérardmer > Mulhouse útszakaszon ...

Tovább Szólj hozzá

2014. júl 10.

Tour de serpenyő 2014. 6. szakasz - Tarte au chaource et aux poireaux

írta: Solara
Tour de serpenyő 2014. 6. szakasz - Tarte au chaource et aux poireaux

A vesekőmentesítő kockaköves szakasz után ma Champagne-Ardenne régióba érkezik a csapat. Arras-tól Reims-ig 194km-t kell megtenniük, mesés tájákat átszelve. Remélem, ma az időjárás egy kicsit együttérzőbb lesz a versenyzőkkel, a tegnapi nap elég gonoszra sikerült. A nap vesztese a címvédő Christopher Froome újabb esések miatt feladta a versenyt, a már korábban sérült csuklójára esett. Nibali  növelte az előnyét Alberto Contador  előtt.  A szakaszt Lars Boom  nyerte. Ma és holnap a francia pezsgő vidékén kanyarog a karaván. Champagne-Ardennek, kihagyhatatlan úticél a borkedvelők számára, ezért szívesen keresgéltem a receptek között. Mindemelett ebből a régióból ered a  pezsgő, amit egyszer meg kell kóstolni ott a ...

Tovább Szólj hozzá

champagne francia konyha tour de serpenyő Champagne-Ardenne póréhagymás torta

2014. júl 06.

Tour de serpenyő 2014. 2. szakasz - Roast beef with yorkshire pudding and gravy

írta: Solara
Tour de serpenyő 2014. 2. szakasz - Roast beef with yorkshire pudding and gravy

Ma vasárnap van, még angol földön tekernek a fiúk.  201km a mai szakasz, az út végén jár a fiúknak a bőséges vasárnapi ebéd, főzzünk hát valami finomat.

 Westward Ho! Bideforban élő barátnőmhöz fordultam segítségért, mit főzne ami autentikus és finom. Szinte gondolkodás nélkül vágta rá: Roast beef with yorkshire pudding and gravy.

Ok, lássunk neki. Egy kis történelem. Húst régen keveset fogyasztottak az emberek, különösen a szegényebb réteg, a vasárnapi ebéd ezért a hét főétkezése volt, ezt hívták Sunday roast-nak. A yorkshire pudding eredetileg előételként fogyasztották, a sült hús szaftjába mártogatták, hogy könnyeben elérjék a jóllakottság érzését. Ma ez a sós palacsintatészta féléből készült felfújt ...

Tovább Szólj hozzá