2015. máj 19.

Tour de serpenyő 2015 - Giro 10.etap. Tortellini

írta: Solara
Tour de serpenyő 2015 - Giro 10.etap. Tortellini

 

Ismét egy klasszikus. Nemrégen Bolognaban jártunk főzőtúrán, itt kihagyhattalan feladat volt a tortellini készítése, most ezt fogom megosztani.

A tortellini az Emiglia-Romagna-i családok szent eledele, Egy-egy családi recept hagyománya évszázadokra nyúlik vissza, és nezedékről nemzedékre száll. A tészta eredete a legenda szerint:  Lucrezia Borgia megszállt egy kis útszéli fogadóban egy éjszakára. A fogadós kíváncsisága olyan nagy volt, hogy nem bírta ki, hogy be ne kukucskáljon  a kulcslyukon, de csak a köldökét látja a vonzó nőnek. Ez annyira felkavarja és megihleti, hogy az éjszakát a konyhában tölti és megalkotja a tortellinit.

Az én receptem amit Chef Elio Tacchini-vel készítettünk.

Hozzávalók a tésztához 6 főre

- 6 tojás

- 60 dkg liszt:

 

Hozzávalók a tortellini töltelékéhez:

- 50 g nyers parmai sonka darálva

- 100 g mortadella darálva

- 50 g setéslapocka darálva

- 100 g PARMIGIANO REGGIANO darálva

- 100 g borjúhús darálva

- 2 egész tojás

- 1 csipet só

- szerecsendió izlés szerint

 Robotgépben homogén pasztává öröljük a hozzávalókat. kinyújtjuk a tésztát majd feldaraboljuk kb 5 X 5 cm-es kockákra, majd a közepére helyezünk egy kis tölteléket. A képen látható módon összehajtjuk, széleit jól összenyomkodjuk, és összetekerjük.

 image_50.jpg

2015-03-24_17_10_58.jpg

 Az elkészült tortelliniket kb 3 percig főzzük húsleves alaplében, majd főzőtejszinből készült szószban átforgatjuk, forrón tálaljuk parmezánsajttal megszórva.

image_51.jpg

 Holnap Mamma oldalán keressétek az új receptet.

 

Szólj hozzá