Tour de serpenyő (France) 2015. 18. szakasz - Provance - Poulet a la provancale
A VELO.HU oldal jelentése a 17. szakasz után. "Drámákkal teli, forró szakaszt láthattunk az Alpokban. Olyan nyert, aki nem számít igazi hegyi menőnek, de mégis 60 km-t tudott szökésben lenni ezen a kőkemény terepen. Feladta ma az amerikai kerékpársport nagy reménysége és elesett Contador, ezzel újabb két percet vesztett összetettben. A szerdai győztes, Simon Geschke (Giant-Alpecin) végigbőgte örömében a sajtótájékoztatót és elmondta, 15 évet várt erre a pillanatra. Ez volt karrierje harmadik győzelme. Előtte le a kalappal a szakaszgyőzelemért, Froome (Team Sky) és Quintana (Movistar) pedig tovább növelték előnyüket vetélytársaik előtt. Nibali (Astana) erős volt, de nem az, akit tavaly láthattunk. Emlékezetes nap volt Digne-les-Bagnes és Pra Loup között." Izgatottan várjuk mit hoz a mai napon a 18. etap Gap / Saint-Jean-de-Maurienne között. Én egy csirkét hoztam provance-i módra, remélem ízleni fog...
Provance-i csirke
Hozzávalók / 4 főre
- 6 csirkecomb
- 1 csésze liszt
- 1 teáskanál só
- frissen őrölt bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 apróra vágott hagyma
- 1 csésze fehér bor
- 400g apróra vágott paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma darált
- 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csésze fekete olajbogyó
- friss bazsalikom
Elkészítés:
1. Keverjük össze lisztet, sót, borsot egy műanyag zacskóba. Tegyük bele csirkecombokat,, zárjuk be a zacskót, és jól rázzuk össze. Vegyük ki a csirkecombokat és veregessük le a felesleges lisztet.
2. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk, meg a csirkecombokat aranybarna színúre, szedjük ki és tartsuk melegen amíg elkészítjük a szószt.
3. Ugyanebben az olajban fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát. Öntsük rá a fehér bort és forraljuk el az alkoholt. közben keverjük egy spatula segítségével úgy, hogy a serpenyő alján maradt darabkák feloldódjanak. Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot, tegyük vissza a csirkecombokat és főzzük együtt lefedve 20 percig, figyeljünk rá, hogy a besűrűsödő paradicsom le ne égjen az edény aljára. Szükség esetén egy kevés vizet adjunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.
Befejezésül hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet, és a citromlevet és az olajbogyót. Forraljuk össze. Díszítsük friss bazsalikommal.