Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2015. már 15.

Gomba sajttal - soko kvelit

írta: Solara
Gomba sajttal - soko kvelit

Egy újabb grúz étel került a repertoáromba, amit én meleg előételként kínálok, piritóssal és egy jó pohár behűtött gyönygyöző borral.

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 1,2kg vegyes gomba
  • 15 dkg reszelhető kézműves sajt
  • 1-2 fej édes hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 15g vaj
  • fűszerek (sáfrány, origano, petrezselyemzöld)
  • só, bors ízlés szerint

image_45.jpgA gombát felapritom és egy tapadásmentes serpenyőben egy kevés víz hozzáadásával elkezdem párolni, sózom.  5-7 perc után hozzáadom a megtisztított feldarabolt hagymár és fokhagymát és a vajat, kevergetve újabb 10 percig párolom, közben hozzáadom a fűszereket,  ízlés szerint sózom és borsozom.

image_47.jpg

Ezután jön a reszelt sajt, amit óvatosan összekeverek a gombával, ...

Tovább Szólj hozzá

gasztronómia Grúz konyha

2015. már 04.

Gasztro-túra v9.0 - Emilia-Romagna (Bologna)

írta: Solara
Gasztro-túra v9.0 - Emilia-Romagna (Bologna)

Ismét március van, itt az ideje leporolni a bőröndöt, előkapni az útikönyveket és térképeket. Idén kilencedik alkalommal kötjük fel kötényünket és vetjük bele magunkat az olasz konyha titkainak felderítésébe. Ebben az évben Emiglia-Romagna - pontosabban Bologna a célállomás. 

2015_olaszorszag.jpg

Mivel a világ közepe mégis csak Firenze, úgy tervezzük az utunkat, hogy előbb beugrunk ide egy bistecca fiorentinára, majd vissza Veronába, a borkiállításra, túránk állandó állomására. Utána jöhet Bologna és a sütés-főzés. Kultúrális és kulináris kincsekben gazdag a város meg a környéke, biztos vagyok benne, hogy nem fogunk unatkozni, sőt....

 

Tovább Szólj hozzá

utazás gasztronómia vinitaly gasztro túra Bologna főző tanfolyam Olasz konyha