Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2015. sze 09.

Tour de Serpenyő Vuelta 2015. 17. etap ) - Patatas a la importancia (spanyol burgonygratin)

írta: Solara
Tour de Serpenyő Vuelta 2015. 17. etap ) - Patatas a la importancia (spanyol burgonygratin)

A keddi szünnap után, szerdán Burgos környékén 38,7 kilométeres egyéni időfutam vár a mezőnyre. Személyes kedvencem Fabio Aru 1 másodperc hátránnyal áll összetettben a második helyen.  Rafael Majka szorosan a nyomában. Hajrá fiúk!

Burgos  jó állapotban fennmaradt középkori város Castilla y Leon tartományban. Híres 13. században épült gótikus  katedrálisáról amely az UNESCO világörökség része, az El Camino de Santiago egyik fontos állomása.

Egy spanyolország szerte népszerű és egyszerű ősi receptet hoztam ma.

Patatas a la importancia -

Hozzávalók (4 személyre)
◾6 közepes burgonya
◾2 gerezd fokhagyma
◾egy csokor petrezselyemzöld
◾liszt
◾2 tojás
◾Extraszűz olivaolaj   ( a burgonya megpirítására )
...

Tovább Szólj hozzá

olívaolaj spanyol konyha tour de serpenyő

2015. sze 06.

Tour de Serpenyő Vuelta 2015. 15. etap - Fabada Asturiana

írta: Solara
Tour de Serpenyő Vuelta 2015. 15. etap - Fabada Asturiana

 

 

Egytálétel, az asztúriai  konyha hagyományos, Spanyolország szerte kedvelt étele. Elnevezése az asztúriai   fabes (magyarul bab) kifejezésből ered. Legjellegzetesebb alapanyagai a fehérbab, a sajátos ízű morcilla (véreshurka-féleség), és egyéb sertéshús-készítmények. Közkedveltségét jellemzi, hogy konzervként is árusítják.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 400g fehér szárazbab
  • 700f füstölt csülüksonka
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 150g bacon feldarabolva
  • 1 fej vöröshagyma feldarabolva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • egy csipet sáfránybibeszál
  • 1 teáskanál édes paprika
  • 1 babérlevél
  • 200g véreshurka, (morcilla) szeletelve - jelen esetben magyar véreshurkával helyettesítettem.

A babot előző este ...

Tovább Szólj hozzá