2016. júl 16.

Tour de serpenyő (Tuor) 2016. 14 szakasz - Rhône-Alpes

írta: Solara
Tour de serpenyő (Tuor)  2016. 14 szakasz - Rhône-Alpes

Gratin dauphinois - Az igazi gratin sajt nélkül!

 Tekinsünk rá az állásra a 14. versenynap előtt.  A verseny 2/3-ánál 37 km-es egyéni időfutamot  Tom Dumoulin nyerte,a címvédő Chris Froome tovább növelte előnyét összetettben. A Bourg-Saint-Andéol és La Caverne du Pont-d'Arc közötti pénteki egyéni időfutamon kétség sem férhetett az egyik pireneusi etapot is megnyerő holland versenyző sikeréhez, ugyanis több mint egy perccel előzte meg a második legjobb időt elérő Froome-ot. Összetettben a másidik helyen a holland Bauke Mollema, harmadik helyre a brit Adam Yates érkezett.  A tavaly második kolumbiai Nairo Quintana ezúttal 30. lett több mint háromperces hátránnyal, ezzel összetettben maradt a negyedik, de a különbség egy másodperc híján három percre duzzadt Froome-mal szemben. Így várjuk a mai 208 km-es szakaszt.

Az időjárás radarra ránézve, ott felhőnek nyoma sincs, itthon órák óta zuhog, reménytelenül szürke égbolt, ma nyugodtan begyújthatjuk a sütőt.  Ezért hoztam egy sütős ételtreceptet, még jól is fog esni az a kis meleg :-)

 Hozávalók 4 főre

1,5 kg burgonya
• 25 g vaj
 1 gerezd fokhagyma
• 2 dl tej
• 2 dl tejszín
• 1 csipet reszelt szerecsendió
só, bors, egy csokor kakukkfű

Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg, majd mossuk meg, szeleteljük fel kb 3mm-es korongokra. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk le oly módon, mint a tetőcserép. kissé fedjék egymást. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Hintsük meg felaprított kakukkfűvel. ezután jöhet a következő réteg, só, bors, kakukkfű.. amíg elfogy az összes krumplikorong.

A tejet, tejszínt, csipet resezelt szerecsndiót és az összezúzott fokhagymát keverjük ösze, öntsül a krumplira, majd 180C-ra előmelegített sütőben sössük arany színüre.

 20160712_220819_resized.jpg

Szólj hozzá