Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2016. már 17.

Achma - აჩმა - grúz sajtos lasagna

írta: Solara
Achma - აჩმა - grúz sajtos lasagna

Coming soon....

achma.jpg

 

Tovább Szólj hozzá

2016. már 15.

Búzacsíramálé

írta: Solara
Búzacsíramálé

A búzacsíramálé készítés  egy misztikus tavaszi varázslat volt számomra, mindaddig, amíg meg nem mutatta egy barátnőm a nagymamától rámaradt receptet. Ez egy  autentikus recept, amit nem szabad feledésbe meríteni, meg kell tanulni, és tovább kell adni! Élet van benne! Tavasz, ébredés, vitaminbomba…. Nosza lássunk neki…..

Ez nem a „gyorsan összedobom” címkével  megjelölt  recept.  Nevelgetni kell a csírát, gondozni kell, vigyázni rá, hogy szépen fejlődjön. Legalább is én így éltem meg. Azt az instrukciót kaptam, hogy rendszeresen naponta többször  át kell öblíteni tiszta vízzel, hosszú időre nem szabad magára hagyni, mert elpusztul. Ezért mikor mentem dolgozni, sapka, sál és vittem magammal mint egy kis állatkát…. ...

Tovább Szólj hozzá

desszert vitaminbomba búzacsíramálé

2016. már 02.

Variációk Khachapurira 2. ( ხაჭაპური ) Imeruli khachapuri

írta: Solara
Variációk Khachapurira 2. ( ხაჭაპური ) Imeruli khachapuri


Elég sok idő telt el az első variáció óta, azóta tervezgetem, hogy kipróbálom a kelt tésztából készült változatot. Eljött az ideje, ma megsütöttem!

A következő khachiapuri imertian, talán a világon az egyik legismertebb, ami Imeruli városából származik. Minden vidéknek megvan a maga khachapurija, mint ahogy bizonyos ételeket nálunk is másképpen készítenek a különböző tájegységeken.

Hozzávalók:

  • kb 400g liszt ( sima és félfogós vegyesen)
  • 1 dl tej
  • 100 g vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 25g élesztő (fél kocka)
  • csipet só

Töltelékhez:  600g sós sajt (pl Anikó) + 1 tojás

olvasztott vaj a tészta megkenéséhez

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, vajat szobahömérsékleten hagytan megpuhulni. ...

Tovább Szólj hozzá