Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2016. aug 29.

Tour de serpenyő (Vuelta) 2016. 10 szakasz - Asturias

írta: Solara
Tour de serpenyő (Vuelta)  2016. 10 szakasz - Asturias

Chorizo ​​a la sidra - tapas

Az előző nap összefoglalása összefoglalása:  " Nairo Quintana tegnap felvette, ma pedig elveszítette/leadta a piros trikót.  A 9. szakasz után a vasárnapi győztes, David De La Cruz vezeti az összetettet.  Várható volt, hogy a tegnap látottak fényében nem lesz óriási tempó a főmezőnyben, minden esélyes inkább a Covandongára készül(t). Volt értelme tehát szökéssel próbálkozni de, hogy ebből piros trikó is legyen…
Ez talán kicsit meglepő. Mintha valami tudatos dolgot láttunk volna a Movistar részéről, nagyon nem voltak szomorúak Quintana miatt. Hazaért a szökés, a főmezőny Valverde vezetésével majdnem három perc hátránnyal érkezett célba.  Jöhet az igen kemény hétfői szakasz, és a 12.2 km hosszú, átlagosan 7.2%-os ...

Tovább Szólj hozzá

2016. aug 25.

Tour de serpenyő (Vuelta) 2016. 6 szakasz - még mindig Galicia

írta: Solara
Tour de serpenyő (Vuelta)  2016. 6 szakasz - még mindig Galicia

Atún con tomate - tonhal paradicsommal

A verseny ezt írták: " Ami a tegnapi útvonalat illeti, a szervezők engedélyeztek egy kis pihenést a karavánnak,  ugyanis Vuelta-szempontból „sík” szakasz következett. Mintegy 118 kilométernyi, kicsit hullámzó út megtétele után az egyetlen komolyabb mászás, a 3-as besorolású Puerto de Marco de Álvare a maga 595 méteres magasságával, ami tulajdonképpen egy fennsík kezdetének is tekinthető, mert nagyjából ezen a szinten maradva haladtak tovább a csodálatos Lugo városig, ahol a befutó volt. Gianni Meersman a Vuelta második mezőnyhajrás szakaszát is megnyerte.
Úgy tűnik, ebben a – szűk – mezőnyben, ő a leggyorsabb.
De mi történt pár száz méterrel a cél előtt?
Volt például két bukás, melynek következtében Steven Kruijswijk ...

Tovább Szólj hozzá

2016. aug 21.

Tour de serpenyő (Vuelta) 2016. 3 szakasz - Galicia

írta: Solara
Tour de serpenyő (Vuelta)  2016. 3 szakasz - Galicia

Galician-Style Empanada

Sajnos nem láttam a vasárnapi futamot, de olvastam róla egy kis szösszenetet. "Gianni Meersman vasárnap reggel felhívta Kellyt, a feleségét, és jelezte neki, nézze a befutót.  Nem ígért győzelmet, de valahogy érezte, hogy jól fog menni.  Tízszer volt dobogós eddig ebben a szezonban, de nyernie nem sikerült. Ma viszont tökéletes felvezetést kapott az Etixx-től, és meg is nyerte a Vuelta első mezőnyhajrás szakaszát. A Borás Schvarzmann, és az Oricás Cort Nilsen előtt. A piros trikót Kwiatkowski vette át Kennaugh-tól, így a Sky-nál annyira azért nem voltak szomorúak.
Hétfőn 14.45-től jön a folytatás, egy igen érdekesnek tűnő, 1.8 km hosszú, átlagosan majdnem 14%-os hegyi befutós szakasszal." (Hosszabbitas.hu)

Hétfőn még mindig ...

Tovább Szólj hozzá