Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2015. aug 30.

Tour de Serpenyő Vuelta 2015. 9. etap - Valenciai tortilla

írta: Solara
Tour de Serpenyő Vuelta 2015. 9. etap - Valenciai tortilla

 

Valencia régióban vagyunk , a Földközi-tenger partján . Valencia   ismert, mint a " Garden of Spain , " - Spanyolország kertje -    számos narancsliget , olajfaliget , óriási   rizsföldek , és szőlőültetvények , és napjainkban egyre csodálatosabb villák a kertekben óriási  medencékkel színesítik .

A mórok   500 éves uralma alatt  a kiépült a mzőgazdasági célú víz   és csatornarendszer Valenciában , amely nagyban hozzájárult az új növények meghonosításában.  Az arabok hozták az   articsókát, dióféléket, szárított gyümölcsöket , és a rizst , amely bőségesen növekszik   a mocsaras vidéken, közel a Földközi-tengeren. A   rizs tömegtermelésében  különösen fontos Valencia szerepe, így a felhasználása ...

Tovább Szólj hozzá

2015. aug 24.

Tour de Serpenyő Vuelta 2015. 3. etap - Ajo blanco

írta: Solara
Tour de Serpenyő Vuelta 2015. 3. etap - Ajo blanco

Még mindig Malagában vagyunk. Ma  Mijas > Málaga között zajlik a verseny közel 165km-en keresztül. Vasárnap a kolumbiai Esteban Chaves nyerte meg a futamot, az igazán nagy esélyesek nem mutatták még meg magukat. 

Amikor készültem, még tikkasztó hőség volt, és nagyon jól esett egy hideg leves, amihez még a gázt sem kell meggyújtani. Ízek, illatok, textúrák mámorító kavalkádja, egyszerúen nem lehet abbahagyni amíg van a tálban :-)

Hozzávalók / 4 főre
- 150g blansírozott mandula
- 150g rusztikus kenyér
- 100 ml jó minőségű   olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint néhány evőkanál fehérborecet
- 1l hidegvíz
- 1 fürt szőlő
- csipet só


image_64.jpg

Ha szükséges blansírozzuk a mandulát, majd pirítsuk meg enyhén. ...

Tovább Szólj hozzá