2016. aug 25.

Tour de serpenyő (Vuelta) 2016. 6 szakasz - még mindig Galicia

írta: Solara
Tour de serpenyő (Vuelta)  2016. 6 szakasz - még mindig Galicia

Atún con tomate - tonhal paradicsommal

A verseny ezt írták: " Ami a tegnapi útvonalat illeti, a szervezők engedélyeztek egy kis pihenést a karavánnak,  ugyanis Vuelta-szempontból „sík” szakasz következett. Mintegy 118 kilométernyi, kicsit hullámzó út megtétele után az egyetlen komolyabb mászás, a 3-as besorolású Puerto de Marco de Álvare a maga 595 méteres magasságával, ami tulajdonképpen egy fennsík kezdetének is tekinthető, mert nagyjából ezen a szinten maradva haladtak tovább a csodálatos Lugo városig, ahol a befutó volt. Gianni Meersman a Vuelta második mezőnyhajrás szakaszát is megnyerte.
Úgy tűnik, ebben a – szűk – mezőnyben, ő a leggyorsabb.
De mi történt pár száz méterrel a cél előtt?
Volt például két bukás, melynek következtében Steven Kruijswijk feladta a versenyt (Robert Kiserlowski szintén nagyot esett, de ő betekert a célba). A holland Lotto versenyzője valószínűleg kulcscsonttörést szenvedett. Bár Froome megint kiválóan helyezkedett (14. helyen ért célba, 5 mp hátránnyal), a bukás miatt mindenki azonos időt kapott. Vagyis a nagyok között nem változtak a különbségek. És Darwin Atapuma is megtartotta a piros trikót, ilyenre még nem volt példa ezen a Vueltán. "

Még mindig Galiciában tekeregnek a fiúk, ahol  a tenger és a kertek gyümölcsei egyaránt megteremnek.... Ennek bizonyítására ma egy végtelenül egyszerű receptet hoztam. Tonhal paradicsommal.

img_2826.JPG

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 szelet tonhal
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej édes (spanyol) hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg konzervparadicsom, darabolt
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só, olivaolaj, finomliszt, amennyi szükséges

 A tonhalszeleteket sózzuk meg, aduk hozzá a felaprított petrezselyem felét és a citrom lévét. Így "bepácolva"  pihentessük 15 percig, Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180C-ra (gázsütő 4 fokozat).

Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző lesz. Adjuk hozzá a paradicsomot, a babérlevelet, a cukrot, a kakukkfüvet és a maradék petrezselymet. Vegyük nagyobbra a lángot és főzzük 3-5 percig, amig kicsit besűrűsödik a szósz.

melegítsünk olajat egy másik serpenyőben, amikor már forró, csepegtessök le a tonhalszeleteket, forgassuk meg lisztben, és süssük aranyszínüre mindkét oldalát. oldalanként kb 3 perc. Tegyük egy tűzálló edénybe, borítsuk be a paradicsomszósszal, és süssük kb 15-20 percig.

Köretet válasszunk hozzá ízlés szerint; grillzöldséget, párolt zöldségeket, sültkrumplit.......Tálaljuk forrón.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá