Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2012. már 10.

Kulináris kalandozás indul - visszaszámlálás: 5...

írta: Solara
Kulináris kalandozás indul - visszaszámlálás: 5...

Még ötöt kell aludni, és máris itt az indulás napja. Ma kitűztük az indulás óráját, reggel 8.00 óra. Közel 800km-t kell megtennünk, hogy megérkezzünk az első pihenőnkre, ahol este egy pincelátogatás vár bennünket egy ismerős családi borászatában, majd a jól megérdemelt, behűtött prosecco. El kell mondanom, tegnap egy nagyon kellemes meglepetésben volt részünk, kaptunk két belépőt a Vinitaly-ra. Így újult lelkesedéssel vetettem magam bele a végre-valahára közzétett katalógus böngészésébe, számos ismerős név mellett találtam egy nagyon kedves ismerőst. Tavaly Neiveben volt egyik nap a főzőtanfolyamunk. A 'LA CONTEA' étteremben. Találtam róluk egy videót, érdemes a látvány miatt megnézni. Tonino mester, a tulajdonos mesél ...

Tovább Szólj hozzá

2012. már 06.

Kulináris kalandozás indul - visszaszámolás: 9...

írta: Solara
Kulináris kalandozás indul - visszaszámolás: 9...

Mint gyermekkorunkban a karácsonyt, úgy várjuk most az indulás napját, számolgatjuk mennyit kell még aludni addig. Ma megszámoltuk, még kilencet. Hirtelen az az érzésem támadt, mintha a hónapok óta tervezgetett, rajzolgatott, színezgetett képet hírtelen egy óriás kéz ollóval apró darabokra vágta, egy dobozba söpörte, majd azt a markomba nyomta volna, hogy rakjam össze szépen újra. Én pedig csak forgatom a dobozt, nézegetem, vajon meg van-e minden darab? Súlyra úgy tűnik, igen :-) a többi meg az utazás során kiderül, amikor a puzzle darabkáit egymás mellé pakolgatva kirakjuk a Kisbugac asztalánál megrajzolt képet, ezt itt :-)

Mi terveztünk sok programot, de a megvalósítása erősen függ majd vendéglátóinktól, ők sokkal jobban ismerik, ...

Tovább Szólj hozzá