Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2012. már 17.

Második nap - Urbino - Force

írta: Solara
Második nap - Urbino - Force

A pompás reggeli után amit a villa freskókkal díszített kis szalonjában fogyasztottunk el, jött értünk vendéglátónk felesége, hogy bevigyen minket a velencei stílusban épült városházára,megcsodálni a felújított tanácstermet ahol színes és monokróm freskótöredékeket találtak.

Egy másik teremben csodálatos barokk stukkók szinte betöltik a falakat és a plafonról egy hatalmas velencei csillár függ, természetesen ez a polgármester irodája. Az épület valaha egy velencei nemesember rezidenciája volt több másikkal együtt Vazzolában. Ezután kiautóztunk a különlegesen művelt szőlőültetvények között a pusztán rejtőző XII. században épült máltai lovagrend templomához amelyhez zarándok szállás is kapcsolódott.

Árkádjai alatt a ...

Tovább Szólj hozzá

2012. már 16.

Első nap - 2012.03.15.

írta: Solara
Első nap - 2012.03.15.

Elindultunk, március idusához méltó ragyogó napsütésben. Az előzetesen kiadott útvonaltervhez képest Soltnál történt az első módosítás, Dunaújváros helyett Dunaföldvár felé vettük utunkat. Egy hirtelen ötlettől vezérelve beiktattunk egy műsoron kívüli megállót, ami kötődik a mai ünnephez és egyben számunkra stílusos antipasto (avagy előétel) az  előttünk álló gasztro-kulturális kalandokhoz. Ez volt OZORAI PIPPO vára. A Dunántúli dombok között rejtőzik Zsigmond királyunk által egy firenzei vitéznek adományozott birtokon épült igazi itáliai reneszánsz hangulatot árasztó várkastély.

A pár éve eredeti középkori állapotában helyreállított konyha volt számunkra a legérdekesebb része, de az egész épület lenyűgöző ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása