Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2015. máj 23.

Tour de serpenyő 2015 - Giro 14.etap. Asparagi alla Veneta

írta: Solara
Tour de serpenyő 2015 - Giro 14.etap. Asparagi alla Veneta

A mai napon egyenkénti időfutam lesz. Treviso-Valdobbiadene útvonalon. Mesés táj, a glera szőlők glédában  állnak és figyelik a verseny alakulását. Szerintem Aru szurkolók. Legalább is remélem, mert én neki szurkolok. Ma a Strada del Prosecco-n tekerünk, és itt a helyi szőlőfajta a Glera. A hagyományokat ápolva hoztam egy igazi  tradizionális receptet Veneto tartományból. Könnyű, gyors és ízletes. Mivel spárgaszezon van, most a spárgát is spárgával.... :-) 

Hozzávalók 4 személyre:

- 1,2 kg zöldspárga

- 4 tojás

- extraszűz olivaolaj

- ecet, só, bors ízlés szerint

image_52.jpg

Elkészítés: Tisztítsuk meg a spárgát, majd főzzük meg enyhén sós vízben. (a zöldspárga hmegtisztítását úgy tanultuk, hogy a spárgát ...

Tovább Szólj hozzá

olívaolaj Veneto Olasz konyha

2015. máj 19.

Tour de serpenyő 2015 - Giro 10.etap. Tortellini

írta: Solara
Tour de serpenyő 2015 - Giro 10.etap. Tortellini

 

Ismét egy klasszikus. Nemrégen Bolognaban jártunk főzőtúrán, itt kihagyhattalan feladat volt a tortellini készítése, most ezt fogom megosztani.

A tortellini az Emiglia-Romagna-i családok szent eledele, Egy-egy családi recept hagyománya évszázadokra nyúlik vissza, és nezedékről nemzedékre száll. A tészta eredete a legenda szerint:  Lucrezia Borgia megszállt egy kis útszéli fogadóban egy éjszakára. A fogadós kíváncsisága olyan nagy volt, hogy nem bírta ki, hogy be ne kukucskáljon  a kulcslyukon, de csak a köldökét látja a vonzó nőnek. Ez annyira felkavarja és megihleti, hogy az éjszakát a konyhában tölti és megalkotja a tortellinit.

Az én receptem amit Chef Elio Tacchini-vel készítettünk.

Hozzávalók a tésztához ...

Tovább Szólj hozzá