Tour de serpenyő 2015 - Giro 10.etap. Tortellini
Ismét egy klasszikus. Nemrégen Bolognaban jártunk főzőtúrán, itt kihagyhattalan feladat volt a tortellini készítése, most ezt fogom megosztani.
A tortellini az Emiglia-Romagna-i családok szent eledele, Egy-egy családi recept hagyománya évszázadokra nyúlik vissza, és nezedékről nemzedékre száll. A tészta eredete a legenda szerint: Lucrezia Borgia megszállt egy kis útszéli fogadóban egy éjszakára. A fogadós kíváncsisága olyan nagy volt, hogy nem bírta ki, hogy be ne kukucskáljon a kulcslyukon, de csak a köldökét látja a vonzó nőnek. Ez annyira felkavarja és megihleti, hogy az éjszakát a konyhában tölti és megalkotja a tortellinit.
Az én receptem amit Chef Elio Tacchini-vel készítettünk.
Hozzávalók a tésztához 6 főre
- 6 tojás
- 60 dkg liszt:
Hozzávalók a tortellini töltelékéhez:
- 50 g nyers parmai sonka darálva
- 100 g mortadella darálva
- 50 g setéslapocka darálva
- 100 g PARMIGIANO REGGIANO darálva
- 100 g borjúhús darálva
- 2 egész tojás
- 1 csipet só
- szerecsendió izlés szerint
Robotgépben homogén pasztává öröljük a hozzávalókat. kinyújtjuk a tésztát majd feldaraboljuk kb 5 X 5 cm-es kockákra, majd a közepére helyezünk egy kis tölteléket. A képen látható módon összehajtjuk, széleit jól összenyomkodjuk, és összetekerjük.
Az elkészült tortelliniket kb 3 percig főzzük húsleves alaplében, majd főzőtejszinből készült szószban átforgatjuk, forrón tálaljuk parmezánsajttal megszórva.
Holnap Mamma oldalán keressétek az új receptet.