Tour de serpenyő (Giro) 2016. 11 szakasz - Emiglia Romagna- Modena
Riottás lazactekercs tradicionális modenai balzsamecettel
A tegnapi napról ezt írták a lapok: "Hosszú szökés után az olasz Giulio Ciccone nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny keddi, 10. szakaszát, melyen összetettben a luxemburgi Bob Jungels átvette a vezetést a szintén olasz Gianluca Brambillától. A Campi Bisenzio és Sestola közötti 219 kilométeres etapon a végső sikerre esélyes versenyzők több mint két perc hátránnyal értek célba. A Costa Rica-i Andrey Amador egy másodperccel előzte meg a spanyol Alejandro Valverdét és öttel a két éve győztes olasz Vincenzo Nibalit." Ma Modena-Asolo között tekernek a fiúk 212km-t. Összetettben Valverde 3. helyen van, Nibali 5. A Giro közepén tartunk éppen. Még minden lehetséges..... az esélylatolgatrások helyett térjünk a lényegre....
Modena neve elválaszhatatlanul összefort a balzsamecettel. Ezért a mai recept főszereplője egy 25 éves "Extravecchio" DOP balzsamecet, egyeneen Giorgio ecetérlelő műhelyéből.

Hozzávalók 6 fő részére:
- 12 vékony szelet füstölt lazac
- 200 g friss ricotta
- 80 g pisztácia tisztítva és durvára törve
- 1 citrom (bio)
- egy csokor friss metélőhagyma
- friss vegye zöldsaláta
- só és bors izlés szerint
- extraszűz ilivaolaj
- Tradizionalis Modenai Balsam ecet D.O.P. “Extravecchio” 25 éves!
Elkészítés:
A szeletelt halat citromlével, olivaolajjal beglocsolva tegyük egy órára a hütőszekrénybe. Ezidő alatt a ricottát, a piszrótáciával, sóval borssal és a felaprított metélőhagymával keverjük el. Egy óra elteltével vegyük ki a halat a hütőszekrényből, a szeletekre - spatula segítségével - helyezzünk egy- egy adag krémet és tekerjük fel. zöls salátaágyon tálaljuk. A tekercsek tetejére közvetlenül a kínálás előtt csepegtessünk a balzsamecetből.
Holnap Gaba hoz valami finomat Venetoból.