2016. máj 17.

Tour de serpenyő (Giro) 2016. 10. szakasz - Emiglia Romagna

írta: Solara
Tour de serpenyő (Giro)  2016. 10. szakasz - Emiglia Romagna

Torta nera

Ez a recept San Secondo-ból való, Párma tartományából.

image_12.jpeg

Hozzávalók 4-6 fő részére:

  • - 250g liszt
  • - 1 csipet só
  • - 75g cukor
  • - 1/2 tasak sütőpor
  • - 125g vaj
  • - 2 tojássárgája

töltelékhez:

  • - 150g pirított őrölt mandula
  • - 150g cukor
  • - 75g kakaó
  • -  2 tojássárgája
    • - 1 csésze ristretto espresso

 

Készítsünk el a hozzávalókból a linzertésztát oly módon, hogy a lisztet és a száraz hozzávalókat összekeverjük, gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a vajat, az ujjbegyeinket használva, amint morzsás állagú nem lesz,  adjuk hozzá a tojássárgájákat, és addig dolgozzuk össze, amíg rugalmas sima tésztát kapunk. Majd kibélelünk vele egy 26cm átmérőjű sütőformát, oly módon, hogy egy 2-3cm magas szegély maradjon körbe. Ez után összekeverjük a töltelék hozzávalóit és a sütőformába a tészta közepére halmozzuk. Ujjunkkal igazítsuk meg a tésztát, hogy szép keretet adjon a sötét tölteléknek. 180C előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Langyosan kínáljuk. Mivel a tészta nagyon törékeny, vigyázzunk a szervírozásnál.

 image_13.jpeg

Bort száraz fehér  frizzantét ajánlok hozzá, ha már Emiglia Romagna legyen például egy  Pignoletto.  

Szólj hozzá