Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2015. júl 11.

Tour de serpenyő (France) 2015. 8. szakasz - Bretagne - a sós karamell

írta: Solara
Tour de serpenyő (France)  2015. 8. szakasz - Bretagne - a sós karamell

A 7. szakasz után leírhatjuk: 'Végre egy szakasz ami után leírhatjuk: nem történt semmi.
A mezőny megúszta rossz idő és bukások nélkül, ez az elmúlt napok fényében igencsak jó hír." 
A mai futam Rennes és Mûr-de-Bretagne közötti 181km-es szakaszon zajlik majd, Kiváncsian várjuk a mai fejleményeket.

Franciaország legnyugatibb csücskében járunk. Fő tevékenység a mezőgazdaság, halászat, turizmus. A helyi konyha szilárdan támaszkodik a helyi élel­miszerekre. He­lyi szõlõbõl készült bor nincs, de az almabor (cidre) népszerû. Gasztronómiája sokszinű, a tenger kínálta alapanyagok széles választékán túl a föld kincseit is sokszinűen használják. Egy érdekes, finom ám igen addiktív dolgot fedeztem fel a receptek között. Ez a ...

Tovább Szólj hozzá

2015. júl 06.

Tour de serpenyő (France) 2015. 3. szakasz - Stoemp rákfarokkal

írta: Solara
Tour de serpenyő (France)  2015. 3. szakasz - Stoemp rákfarokkal

Belgiumban vagyunk a 3. versenynapon, az élen Cancellara, de még bármi lehetséges... Nézzük inkább mit adhatunk itt enni a fiúknak.  A belga konyha fogásai közül egy klasszikust választottam, ezt azonban  Lorien 2012 postjában ( itt ) már elkészítette, ezért egy újragondolt változatot készítettem el.

A STOEMP egy hagyományos belga 'comfort food' - tört krumpli dúsítva zöldségekkel, vagy egyéb finomságokkal. A krumplipüré a világ egyik legnagyobb találmánya, sajnos nem őrzi feltalálója nevét az utókor.  Most egy rákkal és sült krumplival megbolondítva próbáltam ki, így is több mint finom!!!!

( a comfort foodról Égigérő paszuly tollából ( itt ) már olvashattunk egy korábbi postban)

Hozzávalók 4 fő részére: 

...
Tovább Szólj hozzá

Belgium tour de serpenyő