Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2012. feb 18.

Vinitaly 2012 - előzetes

írta: Solara
Vinitaly 2012 - előzetes

Tavaszi gasztro-túránkat próbáljuk úgy időzítjük, hogy érinteni tudjuk a veronai borkiállítást, a Vinitaly-t. Természetesen első dolgunk, hogy meglátogassuk a magyar kiállítókat, amennyiben képviseli valaki a magyar borokat Európa egyik legrangosabb kiállításán. 2010-ben a katalógusban találtunk magyar pincét, de a megjelölt helyen egészen mások volta, magyarokat nem találtunk. A 2011-es katalógusban egyetlen nevet fedeztünk fel, a Szeremley Birtokot, természetesen ott kezdtünk. A szívélyes fogadtatás és a remek borok megalapozták a vásár vidám vizitjét. Remélve, hogy ebben az évben több magyar borház is megjelenik ezen a neves rendezvényen, szinte naponta ellenőrizzük a kiállítás honlapját. A mai napig még nem tették közzé a ...

Tovább Szólj hozzá

utazás vinitaly borok

2012. feb 17.

Főzőtúra v6.0

írta: Solara
Főzőtúra v6.0

Márciusban hatodik alkalommal megyünk Olaszországba főzőtúrára, ahol egy-egy régió konyháját, hagyományait és történelmét ismergetjük. Ebben az évben Marche és Abruzzo régiókra esett a választásunk. Annyi jót halottunk már erről a vidékről, hogy személyesen is meg kell győződni, valóban így van-e. Illetve Abruzzoban már szereztünk némi személyes élményt ősszel, amikor egy olívaszüreten vettünk részt, de erről majd később szeretnék részletesen írni. Mindenképpen erősítette szándékunkat, hogy ide térjünk vissza idei utunk során.

Röviden bemutatom "társaságunkat", ami két fő aktív tagot számlál, lelkesen és elkötelezetten főzzük az olasz konyha remekeit. Mivel a főzésben nem vagyunk kezdők, és imádunk ...
Tovább Szólj hozzá

utazás gasztronómia

süti beállítások módosítása