2014. aug 31.

Tour de Serpenyő Vuelta 2014. 9. etap - Pollo al chilindron

írta: Solara
Tour de Serpenyő Vuelta 2014. 9. etap - Pollo al chilindron

Nem várt óriási élmény számomra a spanyol konyhával ismerkedni. Rengeteg izgalmas receptet találtam, egy kicsit vizsgaidőszakos emlékeim jöttek elő - mint amikor egy olyan tárgyból kellett vizsgáznom, amiben szerettem volna elmélyedni, de a vizsgák szorítása miatt nem volt idő.... ilyenkor mindig arra gondoltam, "Most gyorsan abszolválom a kötelező feladatot, majd utána elolvasom a felkutatott összes irodalmat... "  Most a recepteket rakosgatom félre, mert mindegyiket ki szeretném próbálni... :-)

Az utóbbi napokban nem volt lehetőségem követni a versenyt, de mindent felvettem, és be fogom pótolni :-) Azt azonban tudom, hogy elhagytuk Andalúziát, a mai napon Kasztília-La Mancha tartományból indul a karaván és Aragóniába érkezik, ezért  egy ízletes aragóniai receptet hoztam, ami a barátaim asztalán már jelesre vizsgázott, azaz a vacsora végére az utolsó cseppig kitunkolták a szaftot a serpenyőből. Egyszerű alapanyagokból rendkívül harmonikus ízű ételt varázsolhatunk az asztalra, kihasználva az ilyenkor nyár végén zamatosra ért zöldségeket.

Csirke paprikás szószban
Hozzávalók 4 személyre
     4 db egész csirkecomb
     150 gr sonka
     1 hagyma
     2 gerezd fokhagyma
     1 piros paprika
     1 zöld paprika
     1 sárga paprika
     1/2 kg érett édes paradicsom
     Extra szűz olívaolaj
     só, frissen őrölt fekete bors
     kakukkfű

image_29.jpg

Elkészítés:

1. A csirkecombokat egy serpenyőben olívaolajon körbepirítom, majd kiszedem őket a serpenyőből, sózom borsozom és félreteszem őket.

2. A serpenyőben a visszamaradt olajban megfonnyasztom a hagymát, fokhagymát majd hozzáadom az apró kockára vágott paprikát és a felkockázott sonkát, végül a meghámozott, kimagozott és felaprított paradicsomot. Összepárolom őket. Majd amikor levet engednek a zöldségek, visszahelyezem a szaftba a csirkecombokat és kb. 40 percig fedő alatt főzöm lassú tűzön.

image_32.jpg image_33.jpg image_34.jpg image_35.jpg

Látványos, illatos, ízletes. Igazán érdemes kipróbálni.

image_30.jpg

Holnap -azaz hétfőn - pihenőnap, kedden pedig Chilli hoz valami finomat...

Szólj hozzá