Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2016. júl 24.

Tour de serpenyő (Tuor) 2016. 21 szakasz - Chantilly > Paris, Champs-Élysées

írta: Solara
Tour de serpenyő (Tuor)  2016. 21 szakasz - Chantilly > Paris, Champs-Élysées

Paris-Brest Pâtisserie

"Az összetettben élen álló Chris Froome megtartotta a sárga trikót a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny utolsó előtti, 20. szakaszát követően is, ezzel szinte biztossá vált, hogy megvédi címét. A brit versenyző 2013 és 2015 után harmadszor ér(het) fel a csúcsra." (NS hírek)  A futam kezdetéig van még egy kis idő, pont elkészül a koszorú a győztesnek.

 A recept rövid története: Francia eredetű  híres tészta eredete még mai napig is vitatott kérdés.  A leginkább elfogadott változat az lenne, hogy a párisz mellett található Maison Laffite település  cukrásza Louis Durand a  Paris- Brest -Párizs kerékpárverseny kapcsán ihletet kapott , 1910-ben  elképzelt egy  pralinéval töltött  tészta koronát ami m ...

Tovább Szólj hozzá

2016. júl 22.

Tour de serpenyő (Tuor) 2016. - 19. szakasz - Rhône-Alpes (Savoie)

írta: Solara
Tour de serpenyő (Tuor)  2016. - 19. szakasz - Rhône-Alpes (Savoie)

FONDUE SAVOYARDE

Közel a vég. Chris Froomeaz élen, 4 perces előnyével már csak a biztonságos beérés a lényeg. Aru szeretne dobogóra állni. Mindent bele!

Ma Albertville-ből indul a mezőny. Itt a hegyekben adja magát egy  autentikus recept, a fondue. A Tour egy remek alkalom, hogy kipróbáljak olyan recepteket, melyek már régóta ott motoszkálnak a fejemben, de még soha nem volt elég erős a motiváció, hogy nekirugaszkodjak.  El lesz msot  a fondue savoyard.Itt a nagy alkalom, próbáljuk ki! Egy kis sajtvadászat, és megvannak az alapanyagok.

A szükséges sajtmennyiség kiszámítása: Általában 20-25 dkg sajt felnőtt személyek esetében fejenként, gyerekekre, kisebb étkű emberekre 15 dkg számolnak.

a képlet: személyek száma X 20dkg sajt, (ami 3 féle ...

Tovább Szólj hozzá