Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2012. már 21.

Hatodik nap - találkozás Rocky Marcianoval

írta: Solara
Hatodik nap - találkozás Rocky Marcianoval

A szokásosan kezdődő reggel után ami napsütést, kávét és narancslevet jelent, ma „munkába indultunk”, ezért Civitanova di Marche felé vettük az irányt, hogy találkozzunk Elioval, aki beígért egy olívaüzem látogatást. A szigorúan vett szakmai program után elindultunk a régi városrész felé, amelynek kapuja tetején egy fenyőféle nőtt, látványosságnak számítva, és még rajta tekergőztek a karácsonyi fények huzaljai.

Majd tovább indulva a frantolio (olívaüzem) irányába egy komplett birkanyáj állta utunkat. Nagy csordában, teljes békében minden sietség nélkül vonultak az úton a hófehér szőrű szép állatok időnként bebégetve az ablakon, kolompjaik hangjával valami régi meseszerű nyugalmat idézve a távoli múltból.

A ...
Tovább Szólj hozzá

2012. már 21.

Ötödik nap - képes beszámoló

írta: Solara
Ötödik nap - képes beszámoló

Továbbra is a tervek szerint haladtunk, és a mai napot 24 óra alatt tudnám elmesélni, hogy ne maradjon ki semmi, de a fizikai erővel takarékoskodni kell, mert holnap is rengeteg kaland vár, ezért most egy képes beszámolóban osztom meg az élményeket, és a recepteket majd amikor hazaérünk, nyugalomban feltöltöm.

Első napirendi pont a főzőlecke volt egy 18. századi rezidenciában,  a Villa Cicchi -ben. Ma először ismét a töltött tészták kerültek a terítékre, ravioli, canelloni, sachetti és agnolotti.
 
 
Gyúrunk vazze...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az eredmény látványos
 
Sachettini paradicsomszószban, canelloni vargányás mártásban, agnelotti tökvirágos-sáfrányosan, és a sütésre kész torta.
Majd megismerkedtünk egy ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása