Al dente

ahogyan mi szeretünk gasztro-túrázni Italiában

2012. már 23.

Nyolcadik nap - pasta alla chitarra

írta: Solara
Nyolcadik nap - pasta alla chitarra

Az első reggelen Navelliben is a nap ébresztett minket és az ablakon át egy palazzo teraszának árkádjait lehetett látni,biztató kezdet,egy szép kis városkában vagyunk. Ma főzéssel kezdünk signora Vilma konyhájában. A tegnap esti séta már sejtette,hogy egy nagyon különleges helyen vagyunk a sötét kis sikátorok, szűk utcák és ezer lépcső birodalmában olyan magasan,hogy a tetejéről körben el lehet látni szinte a Gran Sassotól a Majella csúcsáig amelyek az Appeninek abruzzoi legmagasabb pontjai. A signora, vendéglátónk édesanyja csak pár házzal odébb lakott egy szép palazzoban ahonnan pazar kilátás nyílt egy templom harangtornyával együtt a völgyre ahol szétszórva számtalan mandulafa virágzott és mögöttük a még hóval fedett ...

Tovább Szólj hozzá

2012. már 23.

Hetedik nap - Irány Abruzzo!

írta: Solara
Hetedik nap - Irány Abruzzo!

Eljött az idő, hogy elköszönjünk Force-től és a forcei házigazdáinktól. Kívánni nem lehet nyugodtabb és a paradicsomhoz közelibb helyet, a béke szigete a világ végén, ahonnan az út már nem megy tovább, itt van a Ramusé vendégház. A Ramusé jelentése, „Gyere barátom!”  helyi dialektusban, és valóban azt érzi az ember, hogy egy barátjához tért be megpihenni. Egy, a harmincas évei végén járó fiatalember (meg a Bank) a tulajdonosok. A vendégeket végtelen készségességgel szolgálja ki, bármi kérés felmerül, a „come no!” a válasz, Dehogynem! És már fut is, intézi, hozza, keresi, hívja…. Mindent a vendégért! Ez a filozófia volt az, ami miatt ezt a helyet választottuk. Az itt pihenő vendégek programmal való ellátásáról ...

Tovább Szólj hozzá

abruzzo pescara navelli

2012. már 21.

Hatodik nap - találkozás Rocky Marcianoval

írta: Solara
Hatodik nap - találkozás Rocky Marcianoval

A szokásosan kezdődő reggel után ami napsütést, kávét és narancslevet jelent, ma „munkába indultunk”, ezért Civitanova di Marche felé vettük az irányt, hogy találkozzunk Elioval, aki beígért egy olívaüzem látogatást. A szigorúan vett szakmai program után elindultunk a régi városrész felé, amelynek kapuja tetején egy fenyőféle nőtt, látványosságnak számítva, és még rajta tekergőztek a karácsonyi fények huzaljai.

Majd tovább indulva a frantolio (olívaüzem) irányába egy komplett birkanyáj állta utunkat. Nagy csordában, teljes békében minden sietség nélkül vonultak az úton a hófehér szőrű szép állatok időnként bebégetve az ablakon, kolompjaik hangjával valami régi meseszerű nyugalmat idézve a távoli múltból.

A ...
Tovább Szólj hozzá

2012. már 21.

Ötödik nap - képes beszámoló

írta: Solara
Ötödik nap - képes beszámoló

Továbbra is a tervek szerint haladtunk, és a mai napot 24 óra alatt tudnám elmesélni, hogy ne maradjon ki semmi, de a fizikai erővel takarékoskodni kell, mert holnap is rengeteg kaland vár, ezért most egy képes beszámolóban osztom meg az élményeket, és a recepteket majd amikor hazaérünk, nyugalomban feltöltöm.

Első napirendi pont a főzőlecke volt egy 18. századi rezidenciában,  a Villa Cicchi -ben. Ma először ismét a töltött tészták kerültek a terítékre, ravioli, canelloni, sachetti és agnolotti.
 
 
Gyúrunk vazze...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az eredmény látványos
 
Sachettini paradicsomszószban, canelloni vargányás mártásban, agnelotti tökvirágos-sáfrányosan, és a sütésre kész torta.
Majd megismerkedtünk egy ...
Tovább Szólj hozzá

2012. már 19.

Negyedik nap

írta: Solara
Negyedik nap

 A mai reggel is fényes napsütéssel ébresztett bennünket, vasárnap lévén szabad program van, így míg megkávéztunk Paolo is besegített a neten nézelődve, hogy mit kell feltétlenül megnéznünk. Ezt a típusú információ átadást még gyakorolni kell az operátorunknak, mert például a piemonti házigazdánknak tavaly olyan jegyzettömb szerűen letéphető A2 méretű térképe volt a környékről, amin berajzolhatta nekünk az általa ajánlott helyszíneket. A feltöltött videót és fényképezőgépeket bepakoltuk és indultunk az első állomás Amandole felé. Tegnap már láttuk nappali fényben is a környéket, ahová sötétbe érkeztünk, de ma újra csodáltuk a zöldellő réteket és a változatos dombos tájakat, majd egy kanyarból kiérve elénk ...

Tovább Szólj hozzá

2012. már 19.

Harmadik nap - Tortellini és strozzapreti

írta: Solara
Harmadik nap - Tortellini és strozzapreti

Olyan száz ágra sütő napsütésre ébredtünk, hogy kívánni sem lehet szebbet. Végre megláttuk milyen mesebeli helyre értünk a tegnapi kanyargós út végén. Az egyszerű falusi reggeli elfogyasztása után napfüdőzéssel töltöttük az időt, amíg Chiara a chef meg nem érkezett, majd kezdetét vette az első főzőlecke. A mai programban a tésztáké volt a főszerep, különböző feltétekkel.  Először készítettünk egy tésztát az alaprecept alapján. Fejenként számítanak 10dkg 00-ás lisztet 1 közepes tojást, szükség esetén néhány csepp vizet. Ebből az anyagból gyúrtunk egy rugalmas gombócot, amit egy órára folpackba csomagolva pihentettünk, Ez idő alatt előkészítettük a tölteléket a tortellinibe és a raguhoz valókat, illetve az ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása