2015. már 15.

Gomba sajttal - soko kvelit

írta: Solara
Gomba sajttal - soko kvelit

Egy újabb grúz étel került a repertoáromba, amit én meleg előételként kínálok, piritóssal és egy jó pohár behűtött gyönygyöző borral.

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 1,2kg vegyes gomba
  • 15 dkg reszelhető kézműves sajt
  • 1-2 fej édes hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 15g vaj
  • fűszerek (sáfrány, origano, petrezselyemzöld)
  • só, bors ízlés szerint

image_45.jpgA gombát felapritom és egy tapadásmentes serpenyőben egy kevés víz hozzáadásával elkezdem párolni, sózom.  5-7 perc után hozzáadom a megtisztított feldarabolt hagymár és fokhagymát és a vajat, kevergetve újabb 10 percig párolom, közben hozzáadom a fűszereket,  ízlés szerint sózom és borsozom.

image_47.jpg

Ezután jön a reszelt sajt, amit óvatosan összekeverek a gombával, majd lassú tűzön 3-4 perc alatt megolvasztom a sajtot a gombán.

image_48.jpg

Forrón tálalom,  pirítóssal kínálom és egy kis petrezselyemzölddel vagy korianderrel megszórom, de a chili sem rontja el! :-)

image_49.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

gasztronómia Grúz konyha