2016. okt 08.

Variációk Khachapurira 3. ( მოხრაკული ხაჭაპური Mokhrakuli Khachapuri) lusta khachapuri serpenyőben

írta: Solara
Variációk Khachapurira 3. (  მოხრაკული ხაჭაპური Mokhrakuli Khachapuri) lusta khachapuri serpenyőben

A kerékpáros körversenyek végeztével visszatérek kedvenc konyhámhoz.

KHACHAPURI (grúz: ხაჭაპური), sajtos kenylér, amely gyakorlatilag az egyik Grúzia nemzeti ételnek tekinthető. A különböző régiókban saját típusú KHACHAPURI-t készítenek. Harmadik alkalommal rugaszkodunk neki, hogy ide varázsoljuk a kaukázusi ízeket. Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan lehet sebtében khachapurit rittyenteni. Ez a fajta az úgynevezett "lusta KHACHAPURI", amely serpenyőben és nem sütőben sült.

Hozzávalók:
 2 db tojás
 20 dkg liszt
• 140 ml tej
• 1 csipet só

• 1 csipet cukor

• 1/2 teáskanál szódabikarbóna
• 20 dkg sajt (Aniko, kézmúves házisajt, bármilyen reszelhető sós sajt...)

Sajtot lereszeljük. Keverjük össze az összes hozzávalót.  egy 26 cm átmérőjű serpenyőt  vajjal kenjük ki, és forrósítsul fel. Öntsük a tésztát a serpenyőbe, először fedő alatt, lassú tűzön  süssük  aranybarnára az alsó oldalát. Amikor az alsó fele elég sült, egy tányér segítségével fordítsuk át, és csúsztassuk vissza a serpenyőbe. így nem törik el a tésztánk. Innentől fedő nélkül süssük tovább.

img_2850.JPG

Forrón tálaljuk! Jó étvágyat kívánunk! (reggelire és vacsorára egyarán izgalmas étel) 

Szólj hozzá

Khachapuri Grúz konyha