Mi került az asztalra Ostiában? - antik római konyha
Említettem már, hogy Montelanico egy eldugott kis település, 20km-re az autópályától, alig 2000 lélek itt, de példa értékű közösségi életet élnek. Hűvös, ám napsütéses április eleje van, csütörtök délután fél 5, értünk jön egy kedves hölgy, hogy elkísérjen az óvárosba, biztosan odataláljunk. Ha akarnánk sem tudnánk eltévedni, alig néhány utcából áll a "borgo" -azaz az óváros. A Montelanico-i könyvtárba várnak bennünket, egy antik római konyháról szóló előadásra. Érdekel a téma, hát el nem késnénk semennyiért. Nem kis meglepetésünkre, már összegyűlt a hallgatóság mire megérkezünk, úgy 15-20 fő, a város lakói, férfiak, nők, idősebbek, fiatalok vegyesen.
Laura, a háziasszonyunk vidáman üdvözöl, ...

A polenta készítése egyáltalán nem könnyű munka, de kis segítséggel megbirkózunk a feladattal, mert ma rajta van a vendéglő étlapján.
A siker nem marad el, a vendégek akik mi főztünk ezt ették, megtapsolták, miután a chef megsúgta, hogy mi készítettük. 




Nagyon izgalmas menüt állított össze, a feléről még olyan szinten sincs elképzelésem, hogy miből készül... :-) Annyit leszűrtem, desszert nem lesz minden nap. :-) ezzel szemben sok halnak tűnő dolog!!!! Szuper, megyünk a piacra halat venni! 







